اجرای فاز اول شناسنامه دار کردن برنج های وارداتی و داخلی از سال 93
26/12/92
ارگان صادر کننده :وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
اجرای فاز اول شناسنامه دار کردن برنج های وارداتی و داخلی از سال 93
مدیرکل نظارت برموادغذایی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی سازمان غذا وداروگفت: ازسال آینده(1393) فازاول شناسنامه دار کردن برنجهای وارداتی وداخلی اجرامیشود .«هدایت حسینی»عصریکشنبه در نشست خبری افزود: دراجرای این طرح ،پروانه بهداشتی ورود برای برنجهای وارداتی الزامی می شود و پروانه ساخت برای برنج های داخلی در فاز اولیه از تولیدکنندگان درخواست می شود، زیرا در اجرای این فاز برای واردات، تولید و بسته بندی برنج ها کد رهگیری صادر می شود.وی با بیان اینکه سرانه مصرف برنج برای هر نفر روزانه یکصد گرم است، ادامه داد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای ساماندهی جدی این محصول پرمصرف خانوارها از مهر سال 92 وارد عمل شد، زیرا مشکل اصلی برنج های وارداتی و داخلی در کشور، نداشتن شناسنامه است.حسینی ادامه داد: در اجرای شناسنامه دار کردن برنج ها، کد 16 رقمی رهگیری که تاییدیه وزارت بهداشت است بر برنج ها درج می شود و با اجرای این طرح، ثبت منابع واردات برنج ها و صادرات نیز کنترل خواهد شد.وی افزود: دو رقم اول کدهای رهگیری مربوط به کشور، دو رقم بعدی کد استان و رقم های بعدی کدهای تایید صلاحیت آزمایشگاه های مرجع و کد مربوط به مرزهایی است که از طریق آنها برنج وارد کشور شده است.مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر برنج های وارداتی در سه سطح انجام خواهد شد، تصریح کرد: برنج های وارداتی قبل از بارگیری توسط بازرسان بین المللی کنترل، سپس توسط گمرک و در آخر نیز در مرحله عرضه، کنترل و نظارت می شود.حسینی ادامه داد: با اعلام وجود برنج های آلوده در کشور، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بیش از یکصد محموله برنج را مورد آزمایش جدی قرار داد که طبق اعلام آزمایشگاه غذا و دارو، صدها تن برنج آلوده در حال توقیف است زیرا با معیارها منطبق نبوده و عمدتا از نوع برنج های خارجی است. مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شرایط نگهداری نامناسب برنج و قراردادن برنج های نامرغوب خارجی در کیسه های با مارک های ایرانی مشکلاتی را برای وزارت بهداشت ایجاد کرده است، افزود: با شناسنامه دار شدن برنج ها و بسته بندی مناسب آنها شانیت برنج ایرانی حفظ خواهد شد. حسینی با بیان اینکه طی چند ماه گذشته سعی شده در حوزه نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی نگاه سلامت محور به حوزه غذا وجود داشته باشد، گفت: بسیاری از برنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در راستای برنامه پنجم توسعه در حال اجراست. این مقام مسئول در سازمات غذا و دارو تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت یازدهم، نگاه جدیدی به برنامه های مندرج در قانون برنامه پنجم توسعه داشته ایم و سعی شده هر آنچه که قانونگذار از ما خواسته به طور دقیق اجرا شود. حسینی یکی از اقدامات اساسی سازمان غذا و دارو را اعلام مواد غذایی آسیب رسان به سلامت مردم عنوان کرد و افزود: مواد غذایی به سه دسته تقسیم می شود که گروه نخست مواد غذایی آسیب رسان به سلامت هستند که مصرف محدود و منطقی آنها مشکلی را برای سلامت فرد ایجاد نمی کند اما مصرف زیاد آن می تواند در دراز مدت مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو نوشابه های گاز دار، مواد غذایی با درصد چربی و نمک بالا را از جمله مواد غذایی آسیب رسان به سلامت خواند و گفت: وزارت بهداشت، مصرف این محصولات را به مردم توصیه نمی کند و توصیه می شود مردم از مصرف افراطی این نوع محصولات پرهیز کنند. حسینی با بیان اینکه گروه دوم مواد غذایی که پیشنهاد می کنیم مردم بیشتر آنها را مصرف کنند، شامل مواد غذایی موثر در توسعه سلامت عمومی افراد جامعه خواهد بود که طی سال های گذشته نشان ایمنی و سلامت دریافت کرده اند. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو گروه دوم مواد غذایی را شامل فرآورده های پروبیوتیکی، زیتون، روغن زیتون، عسل، فرآورده های لبنی کم چرب و کم نمک عنوان کرد. حسینی گروه سوم این اقلام را مواد غذایی معمولی عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تعصبی روی مصرف مواد غذایی نوع سوم ندارد و مردم می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. مدیر کل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه به ساماندهی تولیدات فرآورده های گوشتی از جمله سوسیس و کالباس اشاره کرد و گفت: ارتقای سلامت فرآورده های گوشتی، در برنامه سال 93 از اولویت های سازمان غذا و داروست که در همین راستا با همکاری سازمان ملی استاندارد، نظارت بر تولید خمیر مرغ یا گوشت جداسازی شده به روش مکانیکی را در صورت کار خود قرار داده است. حسینی با بیان اینکه خمیر مرغ ماده ای است که در فرآورده های گوشتی استفاده می شود، افزود: وزارت بهداشت قصد دارد تولید آن را محدود کند زیرا باید تولید خمیر مرغ در کارخانه های تولید کننده سوسیس و کالباس آماده سازی شود و میزان تولید آن به اندازه ظرفیت تولید روزانه باشد. وی با بیان اینکه خمیر مرغ بسیار فسادپذیر است، افزود: به دلیل اینکه در حال حاضر خمیر مرغ در مبدا تولید نمی شود و حمل و نقل آن باعث بروز خسارات و مشکلاتی می شود، از این پس سازمان غذا و دارو اجازه تولید خمیر مرغ را فقط در کارخانه های تولید فرآورده های گوشتی می دهد. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو در ادامه از مردم خواست به هیچ عنوان از قصابی ها و میادین میوه و تره بار تقاضای پاکسازی مرغ و گوشت را نکنند. حسینی گفت: کارخانه های بسته بندی گوشت و مرغ با استاندارهای لازم این مواد را بسته بندی و تولید می کنند و مردم می توانند بدون هرگونه نگرانی نسبت به آلودگی احتمالی، این محصولات را خریداری و مصرف کنند. مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه به پایش باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: این سازمان در نظر دارد از سال آینده با برنامه ریزی های مدون و دقیقی، فرآورده های کشاورزی پر مصرف و پر خطر را تحت پایش جدی سموم قرار دهد. حسینی با بیان اینکه محصولات کشاورزی با دو مشکل باقی مانده کودها و باقی مانده سموم که مبدا آنها مزرعه است مواجه هستند، افزود: گاهی اوقات مشاهده می شود استفاده بیش از حد سموم و کود برای رشد سریع تر محصولات کشاورزی، نیترات موجود در کود و سموم در این محصولات باقی می ماند که مصرف آن برای سلامت افراد مشکل ایجاد می کند. وی ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کاهو سه محصول تازه خور کشاورزی محسوب می شود که از نظر باقی مانده سموم مورد پایش قرار خواهند گرفت و پس از آن برنج و گندم با توجه به سرانه مصرف بالا، در اولویت بعدی پایش این سازمان قرار دارد. حسینی افزود: دو گیاه غده ای سیب زمینی و پیاز نیز که ممکن است نیترات در آنها تجمع زیادی پیدا کند، در سال 93 به طور جدی مورد پایش سموم قرار می گیرند. مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی اضافه کرد: در همین راستا با وزارت جهاد کشاورزی هماهنگی های لازم به عمل آمده تا میزان سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی پس از پایش را مجددا بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه یک سوم میوه ها و سبزی های تازه خور به میادین میوه و تره بار تهران وارد می شوند، گفت: معمولا این محصولات به صورت فله ای در میادین عرضه می شود برخورد موردی با آنها چندان تاثیر گذار نیست ولی امیدواریم بتوانیم با بررسی های دقیق محصولات کشاورزی را با نظارت بیش از پیش در دسترس مردم قرار دهیم. حسینی در مورد وضعیت برخورد با اقلام آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در سطح بازار نیز گفت: کالاهای غیر بهداشتی و غیر مجاز در سطح بازار بسیار زیاد است که معمولا به صورت قاچاق وارد کشور شده یا به صورت تقلبی تولید یا بسته بندی می شود. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو گفت: طبق آمارهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سهم بازار از محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق بیشتر از سهم محصولات مجاز است. وی در ادامه از نصب برچسب اصالت بر روی کالاهای آرایشی و بهداشتی در سال 93 خبر داد و گفت: این مساله در سال آینده به طور جدی از سوی سازمان غذا و دارو پیگیری می شود. حسینی همچنین در خصوص وجود نمک های آلوده و غیراستاندارد در سطح بازار گفت: دو نوع نمک در بازار عرضه می شود که شامل نمک های کوبشی حاصل از سنک نمک و نمک های تبلور مجدد هستند. مدیر کل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: نمک های کوبشی مورد تایید وزارت بهداشت نیست و سال های طولانی است که مجوزی برای تولید این نوع نمک از سوی وزارت بهداشت صادر نمی شود. وی در مورد نمک های تبلور مجدد نیز گفت: این نوع نمک ها در کارخانه تولید می شوند و ناخالصی های آنها پس از فرایندهایی جداسازی می شود و پس از تشکیل کریستال های مجدد، بسته بندی و وارد بازار می شوند. این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو درباره راه تشخیص نمک های کوبشی از نمک های تبلور مجدد گفت: نمک های متبلور شده دارای بلورهای منظمی هستند که به راحتی قابل تشخیص است.
کانال تلگرام ما: telegram.me/krgsir
شماره تماس: 37343400-051