سه شنبه, 26 ارديبهشت 1396 ساعت 15:36

دومین جوابیه گمرک به ادعای خبرگزاری تسنیم در یک روز

گمرک ایران در پاسخ به ادعای یکی از خبرگزاری‌ها تازه‌ترین اسناد بانک جهانی را درخصوص مدت زمان ترخیص کالا منتشر کرد.

در پی انتشار خبری با عنوان "ترخیص ۲۶ روزه کالا" در دولت قبل واقعیت ندارد/ مبارزه با قاچاق را فدای سرعت ترخیص نکنید"، در جهت تبیین و شفافیت  بیشتر به تشریح موارد به شرح ذیل می‌پردازیم:
ضمن تشکر از انتشار موارد غیرکارشناسی مطرح شده در گزارش مورد اشاره تسنیم  که موجبات  اطلاع‌رسانی بهتر گمرک جمهوری اسلامی ایران  را به مردم شریف کشورمان فراهم می‌نماید، لازم به ذکر است ادعای این سازمان مبنی بر کاهش زمان ترخیص در رویه واردات  از 26 روز به 4 روز به صورت متعدد به تائید سازمان‌های بین‌المللی و معتبر جهانی از جمله بانک جهانی و سازمان جهانی گمرک رسیده است تا جایی که در بخشی از گزارشات موصوف به زمان ترخیص بیش از 26 روز (32روز) براساس سال مبنا  نیز در سال‌های قبل از اجرای سامانه جامع گمرکی اشاره شده است،  لذا عدم قبول این موضوع توسط خبرگزاری مزبور  شائبه استفاد تبلیغاتی از بیان گزارش خلاف واقع  در استانه انتخابات ریاست جمهوری را دو چندان می‌نماید،  شایان ذکر می‌باشد مطابق گزارش بانک جهانی در طی سال‌های 2008 لغایت 2012 زمان مورد نیاز جهت انجام رویه صادرات 25 روز  و در رویه واردات 38 روز بوده است.

 

 

 همانگونه در جدیدترین سند بانک جهانی ملاحظه می‌نمایید زمان مرتبط با فرایند صادرات 22 و 15صدم ساعت و کمتر از یک روز محاسبه گردیده است .

 

 

 

 و زمان فرایند واردات همانگونه که در جدیدترین  سند  بانک جهانی  ملاحظه می‌نمایید زمان مرتبط با فرایند واردات را 25 و 85صدم ساعت، یعنی در حدود 2 روز کاری محاسبه گردیده است که اعلام 4 روز زمان ترخیص جهت واردات از طرف گمرک ایران نشان‌دهنده مناعت طبع این سازمان بوده است.

 

 

 اقدامات سه ساله گمرک جمهوری اسلامی ایران  منجر به ایجاد تحول در حوزه تسهیل تجارت خارجی و ارتقاء نظارت بر فرایند آن گردیده و نتایج مهمی در کاهش زمان انجام تشریفات گمرکی، افزایش کشفیات قاچاق و در عین حال افزایش درآمدهای گمرکی به دست آمده و بر این اساس ارتقای 23 پله در شاخص عملکرد گمرک در گزارش لجستیک بانک جهانی در سال 2016 صورت پذیرفته است.
همچنین براساس اعلام بانک جهانی به ازای هر روز تأخیر در واردات و صادرات کالا، هزینه‌ای معادل یک درصد ارزش کالا به واردکننده و صادرکننده تحمیل می‌گردد. از این رو این هزینه را در ارزش فروش کالای خود منظور نموده و   می‌توان انتظار داشت به ازای هر روز تأخیر در ترخیص کالا مقدار 1 درصد به ارزش کالا اضافه شود لذا براساس این اقدام و با اجرای سامانه جامع گمرکی و کاهش زمان ترخیص کالا با تسریع در فرآیند ترخیص کالا صرفه‌جویی معادل 33 هزار میلیارد تومان  در سال در چرخه تجارت کشور  محقق گردیده است.

خواندن 1349 دفعه
Top